Hem Produkter Nyheter Kampanjer Kataloger Kontakt

SMU - Ställbart fasverktyg för ER-hylsor

DoOcto_DoQuad.png

2013-10-14

Ställbart fasverktyg för ER hylsor! Klicka på bilden för mer information!

Vario Tapp - Högpresterande gängtappar till lågpris

DoOcto_DoQuad.png

2013-10-14

Kvalitet till fantastiskt bra pris!

Tungaloy RoughingMill Series - Brett sortiment för grovbearbetning

DoOcto_DoQuad.png

2013-03-26

För maximal prestanda inom grovbearbetning har Tungaloy nu utvecklat sin nya spännande frässerie RoughingMill för snabbt avlägsnande av material vid ansatsfräsning. RoughingMill-serien har utvecklats med tre olika beteckningar för lättare bearbetning på allt från lågstabila maskiner till extremt tung bearbetning på stora, robusta bearbetningscenter.

För grovbearbetning på relativt lågstabila maskiner har Tungaloy skapat sitt tillägg TungQuad till RoughingMill-serien. TungQuad passar bra för bearbetning med BT40/ISO 40 spindelkonmaskiner, genom att den har en hög stigvinkel som på bästa sätt distribuerar och minskar skärlasten för glättning. Denna geometriska utformning arbetar tillsammans med de små skären för att skapa små spån som snabbt avlägsnas. Kombinationen av små spån och genomgående kylning avlägsnar snabbt spånen för att förhindra återskärning och leverera enastående produktivitetsnivåer. TungQuad använder sig av fyra hörnförsedda skär och finns att få som 20 eller 25 mm diameters fräs.

TungQuad erbjuds tillsammans med Tungaloys AH725 och AH140 beläggningskvaliteter och med TH10 hårdmetallkvalitet, vilket gör den idealisk för grovbearbetning av låg- och höghaltiga kolstål, legeringsstål och rostfria stål, såväl som för gråjärn och segjärn samt aluminiumlegeringar. Bearbetningsprestandan höjs ytterligare av Tungaloys spånbrytare MJ för bearbetning i allmänna syften, samt spånbrytaren AJ för bearbetning av aluminiumlegeringar.

För större, mer robusta bearbetningstillämpningar som kräver exceptionell avverkning har Tungaloy introducerat TungRec-serien med mångsidiga fräsar. TungRecs tillägg till RoughingMill-sortimentet finns att få med dornmonteradfräs eller skaftfräs. Skaftfräsen erbjuds med två eller tre spår, med diametrar som innefattar 25, 32 och 40 mm, med ett effektivt skärdjup av cirka 1,5 D. För bearbetning upp till en maximal diameter av 50 mm är TungRec tillgänglig som dornfräs.

TungRec-serien finns att få med Tungaloys beläggningskvaliteter AH725, AH120, AH130, AH140, T3130, T1115 och DS1100, såväl som i Tungaloys ryktbara kermetkvalitet NS740 och hårdmetallsorten KS05F. Denna mångfald kvaliteter kompletteras av spånbrytargeometrierna MJ, MS och AJ så att de tillsammans kan leverera bästa möjliga bearbetningsprestanda i en mängd material.

För grovbearbetning över 50 mm diameter erbjuder Tungaloy nu tillägget TecMill till RoughingMill-sortimentet. TecMill är utformad primärt för stora och stabila maskiner, och innefattar tangentiella skär för höghastighetsbearbetning. Med en extremt stabil stomme som förbättras av en grov kärntjocklek förbättrar TecMill verktygets livslängd med mer än 40 procent, i jämförelse med alternativa grovbearbetningsprodukter.

TecMill finns att få med antingen tre eller fyra fräsvarianter, för högsta möjliga avverkningshastighet. TecMill är tillgänglig i 50 och 63 mm diameter, med ett effektivt skärdjup av cirka 1,1 D. Som alla fräsverktyg i RoughingMill-serien erbjuder TecMill möjligheten till genomgående kylning för att förbättra spånavgången, vilket är en nödvändighet vid så pass höga avverkningshastigheter. Alla tre tilläggen till RoughingMill-sortimentet har i utförliga försök visats sig överträffa konkurrerande produkter med hänsyn till matning, hastigheter, verktygens livslängd samt avverkningshastigheter.

Tungaloy DoOcto|DoQuad - Utökning av produktlinje med fler diametrar

DoOcto_DoQuad.png

2013-03-22

Efter stora framgångar med vårt standardutbud av DoOcto fräsen med 16 hörnskär och DoQuad fräsen med 8 hörnskär, utökar nu Tungaloy denna produktlinje med planfräsar med stor diameter. Med denna utökning utvidgar Tungaloy fördelarna med produktivitet och kostnadseffektivitet hos det befintliga sortimentet till en bredare krets tillämpningar och kunder.

Den nya utökade linjen innefattar egenskaperna och fördelarna med den föregående linjen.

Planfräsen av JIS-typ finns nu att få med diametrar av 200, 250 och 315 mm. Dessa tillägg utökar det redan omfattande sortimentet som erbjuder planfräsar med 80, 100, 125 och 160 mm diameter.

Tillägg till ISO-typen av DoOcto och DoQuad innefattar en ny planfräs med diametern 250 och 315 mm, som utökar de befintliga med 63, 80, 100, 125, 160 och 200 mm diameter.

Med sitt utbud av en större diameter passar sortimentsutvidgningen av DoOcto och DoQuad bättre för större bearbetningsstycken i bilindustrin och den tunga maskindustrin. DoOcto och DoQuad finns att få tillsammans med Tungaloys skärkvaliteter AH120, AH140 och AH725.

De existerande kvaliteterna är tillgängliga tillsammans med Tungaloys exceptionellt produktiva spånbrytare MJ och ML och med ett wiperskär med W-beteckning. Resultatet för slutanvändaren är en förbättring av verktygets livslängd med upp till 150 procent, med en produktivitet som uppnår liknande resultat under test. Detta åstadkoms tack vare styvheten hos fräskroppen, som kombineras med de sinnrika skärgeometrierna, vilka förmår prestera oöverträffad spånavlägsning när stora spånvolymer avverkas.

Tungaloy DoFeedQuad - Nytt verktyg för högmatningsplanfräsning

DoFeedQuad-2.png

2013-01-03

Tungaloy har nu lanserat sin nya planfräsningslinje för superhögmatningsbearbetning av stål, gjutjärn och värmetåliga legeringar. Med dubbelsidiga vändskär som erbjuder åtta skärkanter per vändskär är den nya DoFeedQuad-serien en ekonomisk lösning som levererar anmärkningsvärda produktivitetsnivåer.

Lämplig för såväl allmänna bearbetningstillämpningar som gjut- och formindustrin är DoFeedQuad en ny innovativ vändskärsutformning som i kombination med fräsverktyget optimerar produktivitetsnivåerna samtidigt som slutanvändarnas kostnader minskar. Nya DoFeedQuad införlivar en ny ”dovetail-struktur” som förbättrar fastspänningsstyrkan med över 50 % - en siffra som bevisats genom finit elementanalys. Den förbättrade utformningen förbättrar tillförlitligheten och eggstyrkan samtidigt som den minskar vibrationerna och säkerställer att optimal ytskiktsfinish uppnås också vid superhögmatningsbearbetning.

Den stabila fastspänningsutformningen uppnås med en fastspänningsskruv. Därigenom reduceras fräsverktygets stilleståndstid effektivt samtidigt som spånmotståndet förbättras drastiskt. Det nya DoFeedQuad-vändskäret har påtryckta identifieringsnummer i varje hörn för att identifiera var och en av de fyra skärkanterna. De finslipade skärens finns i Tungaloy-kvaliteterna AH725, AH130, AH120 och T3130 för bearbetning av rostfritt stål, gjutjärn, superlegeringar och annat härdat material. Vändskärens livslängd förlängs ytterligare med Tungaloy exklusiva PremiumTec-teknologi.

Utformningen av vändskären skapar låga skärkrafter vid högmatningsskärning tack vare den stora spånvinkeln och optimala landbredden. Tack vare det 6 mm tjocka vändskäret och den tåliga skärkanten levererar stabila och robusta DoFeedQuad utmärkt spånflöde. Kombinationen av dessa element möjliggör seriens mer än tredubblade verktygslivslängd samtidigt som den skapar produktivitetsvinster på över 75 % och minskar påfrestningarna på maskinen.

Tungaloy TetraCut - Spårstickningsverktyg med 4-hörniga skär

DoFeedQuad-2.png

2013-01-03

För spårstickning och avstickning i svarvar har Tungaloy Corporation utvecklat sin TetraCut-linje med spårsticknings- och avstickningsverktygshållare tillsammans med motsvarande vändskär. Idealiska för tillverkare av svarvade delar inom allmän bearbetning och mikrobearbetning erbjuder nya innovativa TetraCut en ekonomisk fördel med fyra skärkanter samtidigt som den tillåter ett enkelt handhavande i svarvar med slidhuvud av schweizisk typ.

Nya TetraCut införlivar en sinnrik utformning av verktygshållarna som korrekt positionerar vändskäret med en stark och stabil fastspänning samtidigt som den skyddar de tre alternativa vändskärshörnen från att skadas under användningen. Verktygshållaren gör det möjligt för operatören att byta vändskär från baksidan av verktygshållaren vilket är gynnsamt för användning i maskinverktyg med begränsat arbetsutrymme. Det unika fastspänningssystemet har tre kontaktpunkter för att garantera exakt vändskärsposition samtidigt som det möjliggör högprecis skärning med anmärkningsvärd styrka. TetraCut-verktygshållarna erbjuds i såväl högerhänt som vänsterhänt utformning i både metriska och imperialistiska mått. Verktygshållarna av påskruvningstypen erbjuds med höjderna och längderna 10, 12, 16, 20 och 25 mm för en totallängd på 120 eller 135 mm.

TetraCut-vändskären erbjuds i brett spektrum av bredder från 0,5 till 3,18 mm med en hörnradie på mellan 0,04 och 0,4 mm för att svara mot slutanvändarnas olika spårstickningskrav. Kapabla att bearbeta ett spårdjup på mellan 1 och 6,4 mm eller avsticka solida stänger med en diameter på mellan 2 och 12,8 mm förmår nya TetraCut från Tungaloy leva upp till alla slutanvändarens krav när det gäller svarvning och spårstickning av små delar.

Nya TetraCut har utvecklats i Tungaloys vändskärskvalitet AH725 för allmänna ändamål. Den PVD-belagda (Ti,AI)N-kvaliteten uppvisar ett extremt starkt belägg med enastående vidhäftningsstyrka som i harmoni med den välkomponerade kristallstrukturen erbjuder slutanvändaren anmärkningsvärd verktygslivslängd, produktivitet och spånmotstånd. Med ett extremt tufft hårdmetallsubstrat används AH725 tillsammans med TetraCut för att leverera utmärkt plastisk deformationshärdighet. Denna spännande kombination gör att TetraCut förmår bearbeta stål, legerat stål, rostfritt stål, gjutjärn, segjärn och titanlegeringar med enastående produktivitetsnivåer tack vare sina slitstarka egenskaper.

TetraCuts verktygslivslängd, slitstyrka och produktivitet lyfts ytterligare tack vare den innovativa geometriska utformningen och det nya produkterbjudandets spånbrytare. Den geometriska utformningen av TetraCut-vändskären har bevisligen fört med sig förbättrad ytskiktsfinish och spånkontroll. Vid bearbetning vid matningshastigheter på 0,05 till 0,15 mm/varv uppvisar TetraCut-vändskären exceptionell spånkontroll. Detta förbättrar ytterligare såväl verktygslivslängd som konsistens samtidigt som det gör så att operatören inte behöver öppna arbetsutrymmet för att avlägsna spån från skärverktyget och biten som bearbetas under arbetets gång.

Tungaloy DoMiniBore - Nya svarvbommar med nyutvecklade vändskär

DoFeedQuad-2.png

2013-01-03

För invändig svarvning av små diametrar. Nya DoMiniBore kan bearbeta håldiametrar från 12 mm och är en kostnadseffektiv lösning för bearbetning av stål, rostfritt och gjutjärn.

De nyutvecklade vändskären WXGU och DXGU införlivar en ny unik skärkanstform och stor skärvinkel som reducerar skärkrafterna betydligt och förebygger vibrationer för att uppnå prestanda som överstiger den hos vändskär av den positiva typen. Tack vare sina dubbelsidiga vändskär erbjuder nya DoMiniBore dubbelt så många hörn som koventionella positiva vändskär. Därigenom reduceras verktygskostnaderna väsentligt samtidigt som vändskärsutformningen möjliggör användandet av en vändsskärstyp för att passa skaftdiametrar från 10 till 20 mm vilket ytterligare reducerar kostnaderna och verktygslagerhållningen.

Vändskären finns tillgängliga i G-klass precision (slipade) för att garantera oklanderlig ytfinish och kvalitetsnivå. Den stora skärkantsvinkeln minimerar skärkrafter och vibrationer samtidigt som den unika spånbrytarutformningen erbjuder utmärkt spånkontroll frör en rad olika materialtyper samt minimerar risken för att spånen ska skäras en gång till, vilket kan leda till dålig ytfinish.

Stål- eller hårdmetallbommarna erbjuds med skaftdiametrar från 10 till 20 mm för en minsta invändig diameter av 12 till 22 mm och uppåt. Svarvbommarna erbjuder dessutom invändiga kylkanaler med hålen placerade direkt ovanför skärkanten för att maximera spånavgången och kyla ner skäreggen.

För invändiga ytor och hål har Tungaloy utvecklat SWLXR-svarvbommen för minidiametrar på 12, 14, 18 och 22 mm med skaftdiametrar på respektive 10, 12, 16 och 20 mm. Med en totallängd på 125, 150, 180 och 200 mm har den här stålskaftserien en optimal utformning för att maximera bearbetningsprestandan. Samtidigt som hårdmetallbommarna erbjuder identiska bearbetningsparametrar jämförrt med stålskafthållarna medger deras förbättrade stabilitet djupare bearbetningsdjup. För invändig profilsvarvning erbjuder SDXXR- verktygshållarna tillsammans med stål- och hårdmetallskaften minimidiametrar på 13, 16, 20 och 24 mm med en totallängd på 125 till 200 mm på stålskaften och 150 till 250 mm för hårdmetallbommarna.

Adobe reader

För att läsa pdf-filer behöver du ha Adobe Acrobat Reader installerat på din maskin. Har du inte det hittar du den här

get_adobe_reader.png

Sök

Skriv in det du vill söka efter här

Följ oss